COÖPERANTEN

Enkele van onze coöperanten

Splinter

Lisse Wyckmans en Hannah De Vidts

t

Gezegend met een gezonde dosis perfectionisme en een voorliefde voor unieke creaties, ontwerpen en vervaardigen we houten juwelen.
Het uiteindelijke juweel is een resultaat van een proces dat we van A tot Z volledig zelf opvolgen en uitvoeren, van de eerste schetsen, over het lasercutten, het samenstellen, de afwerking en verpakking van elk juweel.
Verder bieden we ook het ontwerp van projecten aan, waarvan je voorbeelden kan vinden op onze website maar ook je eigen ideeën zijn steeds welkom.

Motivatie instap ARTEpreneur

We sloten ons aan bij Artepreneur om, ondanks ons gebrek aan ervaring, van Splinter toch iets succesvol te maken. Terwijl wij ons bezighouden met de creatieve kant, worden we door Artepreneur bijgestaan om ook de officiële en administratieve zaken in orde te brengen. Zo kunnen wij ons steeds concentreren op de kern van de zaak: het ontwerpen en realiseren van onze juwelen en andere creaties.”

BeerSelect

Wout Meuleman, Kasper Peeters, Miel Bonduelle

t
BeerSelect vertegenwoordigt verschillende kleinere, lokale brouwerijen. Enerzijds door hun speciaalbieren aan te bieden in exclusieve en gevarieerde pakketten, anderzijds door hen te ondersteunen met verscheidene services. Onze mission statement luidt dan ook ‘To unite people who love drinking beer and people who love brewing beer.’

Motivatie instap ARTEpreneur

Waarom ARTEpreneur? Voornamelijk omdat ze de drempel tot ondernemerschap verkleinen. Ze staan je bij met raad en daad en zorgen er voor dat je gemakkelijk legaal kan ondernemen. Zo mag je gebruik maken van hun ondernemingsnummer, en kan je altijd bij hen terecht voor advies en ondersteuning. Het samenwerken binnen de Gentse ondernemerscommunity is nog een van de redenen waarom ARTEpreneur onze eerste keuze was.

A to B Drivers

Kyrian Plovie

t
A to B Drivers is opgericht om terug naar het essentiële te gaan: een betaalbare privéchauffeur die tot uw beschikking staat en dit alles met het comfort van uw eigen auto. Wij willen een dienst bieden waarbij u zich stressvrij van punt A naar B kunt verplaatsen. Geen zorgen omtrent een parkeerplaats zoeken. Ondertussen kunt u uw tijd zo nuttig mogelijk invullen gedurende de rit of even zelf tot rust komen op de achterbank. En dit alles in stijl en aan haarscherpe prijzen.

Motivatie instap ARTEpreneur

ArtePreneur helpt studenten de grote stap te zetten naar ondernemerschap. Voor sommige zijn zij de laatste duw in de rug om ervoor te gaan. Ik was een van deze studenten.

SnoezElke

Elke Roox

t
SnoezElke maakt snoezelen toegankelijk voor iedereen. Snoezelen is he stimuleren van de zintuigen bij personen met een verstandelijke beperking, ouderen met dementie, kleuters, peuters… Door vormingen en activiteiten op maat aan te bieden, advies te geven en snoezelmaterialen te verhuren en verkopen in de webshop kunnen meer mensen de positieve effecten van snoezelen ervaren.

Motivatie instap ARTEpreneur

Ik heb voor ARTEpreneur gekozen als opstap om zelfstandige te worden. Tijdens mijn studententijd kon ik zonder veel risico’s en met zeer veel begeleiding opstarten. In het netwerk van ARTEpreneurs heb ik heel wat andere jonge ondernemers leren kennen en heel veel ideeën opgedaan voor mijn eigen project.

Boogo

Jorgo Struyve, Nicolas Destoop, Hana Hobo

t
Boogo combineert de 2 guilty pleasures ijscrème en alcoholische dranken tot een kwalitatief product. Fantastische smaken gecombineerd met een vleugje alcohol is dus de ideale mix ter ontspanning. We maken gebruik van lokale producten en daarnaast gebruiken we stevia om het suikergehalte te verlagen. Ook biedt Boogo een unieke service aan waarin we bevroren pakketten leveren aan huis. Boogo kan ook catering voorzien bij elk evenement, groot of klein.

Motivatie instap ARTEpreneur

ARTEpreneur biedt tal van mogelijkheden aan die het leven van een start-up positief beïnvloeden. Voor ons is de ondersteuning op vlak van boekhouden en legaliteit heel handig, deze ondersteuning helpt onze leercurve sterk te vergroten op deze vlakken. ARTEpreneur zorgt er dus voor dat we ons kunnen focussen op ons product en de praktische problemen. De andere projecten in ARTEpreneur bieden ook mooie samenwerkingsopportuniteiten.

Davai

Ruslan en Maybritt

t

Davai is een nieuw foodconcept dat gebaseerd is op een traditioneel Russisch recept voor dumplings. Het probleem met deze traditionele dumplings is dat er weinig variatie voor smaken is en het eerder gewoon een vullend maar flets gerecht is. Ik, Ruslan ben afkomstig uit Wit-Rusland en at het traditioneel gerecht vaak thuis. Dat de dumplings ooit potentieel konden hebben had ik nooit gedacht. 

Tijdens de blokperiode hadden we vaak tijdens het studeren honger. Dan is de vraag, ‘wat eten we?’

Pizza, frietjes, pasta of pitta? Daar hadden we genoeg van, net zoals onze portemonnee. Toen kwam ‘Pelmeni’ naar boven, het simpele vullende maar toen nog fletse gerecht.

Motivatie instap ARTEpreneur

Met de zin om iets groter op te starten hebben we dan mensen gecontacteerd zoals Artepreneur om ons wat meer uitleg te geven over wat mogelijk is, met beperkte middelen. Ook al wouden we heel graag iets doen met ons product, we wisten niet of het zou lukken zonder grote sommen geld. Dankzij Artepreneur kunnen we genieten van coaching, boekhoudkundige hulp en steun van andere ondernemers. We zijn sinds oktober 2016 lid en hebben dankzij hun kunnen leren uit de fouten van anderen en hoe je je kansen en netwerk moet gebruiken. Maar het belangrijkste is dat we weten dat we niet alleen zijn tijdens het ondernemen.

Anthony Holt Illusions

Hannes Deconinck

t

Anthony Holt Illusions biedt kwalitatieve goochelvoorstellingen gericht op bedrijven en middel tot grote evenementen.
Ook richt het zich op ‘Magic consulting’ om bijzondere video’s of gebeurtenissen te realiseren als promostunt voor bedrijven.
Dus kwalitatieve voorstellingen met een top-service om een zo sterk mogelijke beleving te creëren.

Motivatie instap ARTEpreneur

De reden om in te stappen bij ARTEpreneur was vooral om zelf meer in contact te komen met het administratieve gedeelte van de zaak. Hiervoor moest alles met een theaterbureau geregeld worden. Op die manier kon ik nooit een perfecte service bieden aan de klanten omdat het via andere mensen moest gaan.

ONZE SUCCESVERHALEN

 

De coöperanten die succesvol uitgestroomd zijn uit ARTEpreneur. Lees hier over hun projecten en hun motivatie om toen ARTEpreneur te kiezen!

Kadonation

Fabrice Guillermin

Student bachelor ICT, Odisee
t
Kadonation is een website waar je makkelijk en snel geld kan samenleggen voor een groot cadeau, samen met vrienden, familie of collega’s. Vergelijk het met een digitale groepsportefeuille waarin iedereen zijn duit in het zakje doet. Perfect voor huwelijken, verjaardagen, en nog veel meer speciale gelegenheden! Leg makkelijk geld samen met vrienden, familie of collega’s om in groep een cadeau te kopen!

Motivatie instap ARTEpreneur

Ik stap in om door alle stappen van het ondernemen te worden geloodst. De begeleiding die ik tot nu toe al ontving vanuit ARTEpreneur hielp mij om mijn ondernemersdroom te kunnen uitoefenen. Ik wil zeer graag veel leren over ondernemen en tevens mijn netwerking uitbouwen.”

Qbraem

Quinten Braem

Student Grafische en Digitale Media, Arteveldehogeschool

Motivatie instap ARTEpreneur

Sinds 2009 ben ik dagelijks actief bezig met grafische media. Ik begon toen een secundaire opleiding Printmedia te Edugo Glorieux in Oostakker. Momenteel studeer ik Grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool. De laatste tijd kreeg ik meer en meer vragen van klanten om hun project uit te werken. Helaas moest ik dit vaak afzeggen omdat ik geen factuur kon opstellen voor hen. Daarom ben ik blij dat ARTEpreneur voor mij een ideale formule biedt om met de nodige begeleiding zelfstandig aan de slag te kunnen gaan.”

Ook goesting om te ondernemen?

CONTACT