Een aanbod voor elke ondernemende jongere in Gent

Wat is het verschil tussen alle initiatieven waarmee de Arteveldehogeschool ondernemende studenten ondersteunt?

Idea Factory

Idea Factory

 

Idea Factory Arteveldehogeschool is er voor iedereen die een idee wil realiseren, in welke vorm dan ook.

Voor individuele coaching van studenten van Arteveldehogeschool.

Praat je wel eens met vrienden over dat éne idee waar je al een tijdje mee rondloopt? Jullie lachen, fantaseren, bedenken nog meer goede voorstellen er bovenop! En dan valt jouw droom stil in ‘goh, dat zou eens wat zijn’… en bestel je gewoon nog een drankje. Hou je idee niet stil. Praat erover en realiseer het! Want studeren en ideeën realiseren kan! Wie weet pronk je binnenkort met je eigen zaak. Of krijgt je idee op een andere manier een ideale invulling.

Idea Factory zoekt eerst samen met jou naar het unieke en innovatieve karakter van jouw idee of bestaande onderneming en helpt je die te versterken. Staat jouw eerste business plan op poten, maar wil je nog niet het volledige ondernemersrisico op jou nemen? Dan brengen we jou in contact met ARTEpreneur! Kom luisteren en maak je droom waar!

Ghentrepreneur

Student Ghentrepreneur

 

Gentrepreneur biedt ondernemende jongeren in Gent gratis alles wat ze nodig hebben om ideeën op te doen, te starten met ondernemen en te groeien. Ontdek samen met andere jongeren:

  • workshops en info over ondernemen en ondernemender in het leven staan
  • een community waar je andere ondernemende jongeren ontmoet
  • gratis expertise over ondernemende thema’s als boekhouden, wetgeving, opstarten, marketing,…
  • coaching van alle jongeren in Gent die geen student zijn aan Artveldehogeschool, HOGENT, Universiteit Gent
  • en uiteraard ondernemende rolmodellen, een inspirerende blog en de jaarlijkse Gentrepreneur Awards

Ben je tussen de 18 en 25 jaar en heb je vragen over ondernemen die je graag samen met andere jongeren verkent? Dan helpen wij je verder. 

Gentrepreneur is een initiatief van Startersfabriek VZW, Stad Gent, Idea Factory (Arteveldehogeschool), Durf Ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent) met steun van EFRO, het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen en de Provincie Oost-Vlaanderen.

ARTEpreneur

ARTEpreneur

 

Wij zijn een studentencoöperatie voor wie zijn idee wil omzetten in een onderneming. ARTEpreneur zorgt voor begeleiding op maat en neemt het ondernemersrisico op zich. Door te werken onder het gezamenlijke ondernemingsnummer van de coöperatie behoudt de student onder andere het recht op kindergeld, studiebeurs en invaliditeitsuitkering en blijft fiscaal ten laste van de ouders.

Ook goesting om te ondernemen?

CONTACT